Handig om te weten

Goed voorbereid op reis gaan is belangrijk voor een geslaagde vakantie. Daarom hebben we praktische reisinformatie en tips voor Beijing op één pagina verzameld. Mocht de informatie op deze pagina om de één of andere reden niet (helemaal) correct zijn volgens u, laat het dan weten via e-mail. We streven er uiteraard naar om de info op deze pagina altijd zo up-to-date mogelijk te houden. Soms is er sprake van lokale afwijkingen.

Een goede reisgids over Beijing of China kan je vaak nog goede aanvullende informatie bieden. Let wel op dat de info actueel is. Informatie kan redelijk snel achterhaald of inaccuraat zijn. Als je over bepaalde zaken zekerheid wilt hebben kun je het beste vooraf contact opnemen met je accommodatie ter plaatse of je lokale reisagent.

Excursies regelen

Bij gespecialiseerde bedrijven zoals GetYourGuide kun je entreetickets, tours en activiteiten in Beijing bekijken en reserveren. Zo ben je zeker van jouw plaatsje tijdens je vakantie in Beijing.

✅ gegarandeerde toegang / deelname
🎟️ skip-the-line tickets
📷 unieke ervaringen in Beijing
💳 te reserveren zonder creditcard

entreetickets, activiteiten en tours in Beijing via GetYourGuideTijdsverschil

Reizen naar andere continenten betekent vrijwel altijd dat je te maken krijgt met tijdsverschil. In het geval van Beijing reis je richting het oosten, waardoor het daar later is dan in Nederland of België. Hoeveel tijdsverschil er exact is, is afhankelijk of het in Nederland (en België) zomertijd of wintertijd is.

Tijdens onze wintertijd is het 7 uur later in Beijing.
Tijdens onze zomertijd is het 6 uur later in Beijing.

Onze wintertijd begint op de laatste zondag van oktober en onze zomertijd gaat in op de laatste zondag van maart. China kent geen zomer- en wintertijd. Dat is waardoor het onderlinge tijdsverschil twee keer per jaar aangepast wordt.